De auteur

Matthijs Vermoolen heeft zijn sporen verdiend als adviseur, manager en ondernemer. Na zijn studies werktuigbouwkunde en technische bedrijfswetenschappen heeft hij als adviseur bedrijven die in moeilijk vaarwater terecht waren gekomen vlot getrokken. Daarna bracht hij enkele jaren met succes de opgedane kennis in praktijk in een kwaliteitsmanagementrol.

De opgedane kennis verwerkte hij in het Vitalent-groeimodel, waarin hij de verschillende soorten activiteiten, leiderschapsrollen, groeifasen en – problemen en organisatievormen aan elkaar heeft gerelateerd.

Het model helpt organisaties zichzelf een spiegel voor te houden en verbetermogelijkheden op te sporen. Over dit model schreef hij eerder het boek Vat op Vitaliteit en publiceerde artikelen in verschillende managementvakbladen.

Sinds 2004 ondersteunt hij met zijn adviesbureau Vitalent managementteams bij visievorming en het vertalen hiervan in concrete organisatie-ingrepen. Hierbij gebruikt hij veelvuldig het groeimodel. Hij voerde opdrachten uit voor tientallen organisaties en begeleidt verschillende managementteams bij het vormgeven van hun organisatie.